Een tussenjaar , is dat nuttig ?

De vraag of een tussenjaar nuttig is kan niet simpel beantwoord worden. Voor sommige jongeren is het nuttig om zich zelf beter te leren kennen. Het aangaan van een uitdaging zoals een verre reis maken en te werken in het buitenland draagt bij het aan het zelfvertrouwen en geeft uiteraard meer zelfkennis. Overigens hoef je niet naar het buitenland maar kan een baan in Nederland je ook enorm helpen jezelf beter te leren kennen.

Wat opvalt in veel studiekeuze praktijken is dat veel jongeren met een tussenjaar merken dat ze richting het voorjaar toch nog niet tot een zelfstandige studiekeuze kunnen komen en zich dan alsnog vertwijfeld bij een studiekeuzecoach melden.

Uit onderzoek blijkt dat 50% van de jongeren na het tussenjaar een andere studiekeuze gaat maken dan bij aanvang van dat jaar. Het blijkt dat studenten die een tussenjaar genomen hebben een kleinere kans op studie-uitval hebben. Zie o.a. onder deze link

 

Een zeer uitgebreid verhaal van een organisatie die al tientallen jaren jongeren goed begeleid de wereld in stuurt is hier te vinden.

 

Please log in to rate this.
1 person found this helpful.


Category: Algemene vragen

← Een tussenjaar , is dat nuttig ?