Kwaliteit van studies

Kwaliteit studies
Ieder jaar wordt een uitgebreid onderzoek gedaan naar de kwaliteit van studies zoals het door studenten ervaren wordt. De non-profit organisatie die de Keuzegids uitgeeft biedt ook de kans dat online op te zoeken. Surf naar kiesjestudie

Het is verleidelijk voorkeur voor een stad te hebben omdat het je zo leuk lijkt om daar te studeren. We komen echter zeer geregeld jongeren tegen die zich wel voor de kop kunnen slaan dat ze zijn gaan sutderen aan een instelling die zeer slecht staat aangeschreven. De keuzegids laat ieder jaar weer haarfijn zien welke studies door een ondergrens zakken en jouw decaan of studiekeuzecoach kan je die informatie geven. Bedenk dat de slechte begeleiding je een jaar kan kiezen terwijl een opleiding aan een goed ingeschreven instituut je kan inspireren en stimuleren.

Een voorbeeld uit de praktijk. Een jongere ging social work studeren. De docenten waren ongeinteresseerd, colleges werden gevuld met filmpjes van de "Nanny", twee weken voor de eerste tentamenpeirode waren de eisen nog niet bekdn. Na 6 weken haakte deze studente gedesillusioneerd af.

Please log in to rate this.
1 person found this helpful.


Category: Algemene vragen
Tags: ,

← Kwaliteit van studies